Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-09@05:18:37 GMT

دست‌های پنهان

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۸۸۰۸۸

دست‌های پنهان

ساعت 24-شاید آن روز که حسن روحانی، محمدباقر قالیباف و سیدابراهیم رییسی به عنوان 3 رقیب و مدعی اصلی کرسی ریاست قوه مجریه مقابل هم ایستادند و با تمام قوا به یکدیگر تاختند و بخشی از اسرار مگو را هم گفتند، هیچ‌یک تصورش را نمی‌کرد چند سال بعد در قامت روسای قوای سه‌گانه جمهوری اسلامی مجبور به همراهی و هماهنگی با یکدیگر باشند اما روزگار چنین خواست و چنین کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییسی با حکم رهبری رییس دستگاه قضا شد اما قالیباف در جریان انتخاباتی با کمترین مشارکت تاریخ جمهوری اسلامی به پارلمان رفت؛ با این تفاوت که سردار روزهای دور، برخلاف حقوقدان پاستورنشین، این روزها حامیان پروپاقرصی دارد؛ چنان پروپاقرص که از هر اقدام مجلس تحت مدیریت‌شان دفاع کنند؛ حتی استیضاح عالی‌ترین مقام انتخابی جمهوری اسلامی.

اصولگرایان سنتی و نواصولگرایان و پایداری‌ها و احمدی‌نژادی‌ها و... حالا در شرایطی اضلاع اصلی مجلس یازدهم ایران را تشکیل می‌دهند که هم شعارهای بزرگی به زبان آورده‌اند و هم میزان توقعات از پارلمان و پارلمانتاریست‌ها را در شرایطی بالا برده‌اند که به گواه فعالان سیاسی چپ و راست، نهاد مجلس این روزها و به واسطه هزار و یک دلیل پیدا و پنهان، دیگر شأن و جایگاه سال‌های ابتدایی انقلاب را ندارد. همه اینها کنار هم پارلمان و اهالی‌اش را ناچار به اقدامات تبلیغات می‌کند و نتیجه می‌شود بازی با کلیدواژه‌های شفافیت، فساد و مواردی از این دست؛ آن‌هم بی‌آنکه اقدام واقعی ترتیب داده باشند. حالا این روزها باید به این لیست سوال و استیضاح رییس‌جمهوری را نیز اضافه کرد؛ سوال و استیضاحی که حتی اصولگرایان هم بی‌ثمر توصیفش می‌کنند.

علیه پاستور

خوی «بهارستان» در قبال «پاستور» از آنجا تغییر کرد و گام به سوی خصومت گذاشت که نمایندگان در جریان بررسی مسائل حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدجواد آذری‌جهرمی را با هزار و یک اتهام بدرقه کردند.

بلایی که بر سر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی نیز نازل شد و با این تفاوت که او صراحتا «دروغگو» و «خائن» خطاب شد. مجلس اما به همین‌جا بسنده نکرد و در شرایطی که دلار و سکه و اقلام مصرفی مردم و تورم به شکلی افسارگسیخته افزایش می‌یافتند، از ناکارآمدی رییس‌جمهوری سخن گفت و تلاش‌هایی را برای کشاندن دوباره روحانی به پارلمان آغاز کرد ولی همزمان گروهی دیگر در پارلمان پیش از آنکه تکلیف سوال سایر هم‌طیفی‌های‌شان از عالی‌ترین مقام انتخابی جمهوری اسلامی مشخص شود، صراحتا خواستار عزل رییس‌جمهوری شدند و در این مسیر به تهیه طرحی برای استیضاح او تن دادند.

چون بنی‌صدر...

«می‌خواهیم حسن روحانی را همچون بنی‌صدر عزل کنیم»، این عین عبارتی است که جواد نیک‌بین، نماینده عضو جبهه پایداری کاشمر در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به کار می‌برد. او که در روز حضور ظریف در صحن علنی چنان با آب و تاب به او می‌تاخت و خواستار خروجش از پارلمان بود که قالیباف را نیز به تذکری بی‌ثمر واداشت، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توییتر با انتشار تصویری، استیضاح رییس‌جمهوری را علنی کرده و همزمان از جمع‌آوری 15 امضا برای تحقق این مهم خبر داد. جالب آنکه او در جریان اظهاراتی که پایگاه خبری «دیده‌بان ایران» منتشر کرد، عزل رییس‌جمهوری و استیضاح او را به منزله «سقوط» دولت نمی‌داند و درحالی معتقد است که «جلوی ضرر را از هر جا بگیری منفعت است» که می‌گوید: «قطعا هر دولتی که می‌آمد مشکلاتی داشتیم چون مقصر کرونا و یک‌سری از مشکلات دولت نیست.»

طراح کیست؟

بدین‌ترتیب و باتوجه به فضای رسانه‌ای ایجاد شده، به نظر می‌رسد طراح طرح استیضاح رییس‌جمهوری جواد نیک‌بین باشد ولی محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینی‌شهر و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس که او نیز عضو جبهه پایداری محسوب می‌شود، در جریان گفت‌وگوی خود با «اعتماد» تاکید می‌کند که «آقای نیک‌بین فقط ماجرا را رسانه‌ای کرده است.» اشاره‌ای به اینکه طراح، فرد دیگری است، به‌ویژه وقتی نقدعلی در پاسخ به این پرسش که «پس طرح استیضاح توسط شما طراحی شده» با خنده می‌گوید: «بالاخره دیگه!»

این نماینده مجلس در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود یادآور شد که «طرحی که در حال حاضر برای استیضاح رییس‌جمهوری طراحی شده، 18 محور دارد ولی قرار است روز یکشنبه جلسه‌ای برگزار شود که به محورهای این طرح افزوده شود؛ چراکه عملکرد
7 سال اخیر آقای روحانی به‌گونه‌ای بوده که می‌تواند موارد متعددی را برای عزل و استیضاح او درنظر گرفت.» نقدعلی حاضر نشد جزییاتی از نشست روز یکشنبه ارایه دهد ولی چنان‌که از شواهد پیداست، این نشست می‌تواند تاثیر بسزایی در آینده طرح تازه به نماینده‌شدگان برای عزل رییس‌جمهوری داشته باشد.

مرد پشت پرده

حال اما شاید اصلی‌ترین سوال آن باشد که محل برگزاری نشست مدنظر نماینده خمینی‌شهر کجاست و هماهنگی‌های لازم ازسوی چه کسی صورت گرفته است. پیگیری‌های خبرنگار «اعتماد» در این مسیر پای یکی از جنجالی‌ترین نمایندگان مجلس دهم و یازدهم را درحالی به پرونده استیضاح رییس‌جمهوری باز کرد که در یکی، دو ماه گذشته کمترین موضع را علیه دولتی‌ها گرفته بود. «مجتبی ذوالنوری» و اختلاف عقیده‌اش با حسن روحانی و به‌طور کلی دولت‌های تحت مدیریت او شهره آفاق است؛ ولی حال پرسش اینجاست که او چرا باید بانی اولین گردهمایی نمایندگان خواستار استیضاح رییس‌جمهوری باشد؟!

چنان‌که یکی از نمایندگان مجلس که نخواست نامش فاش شود، به «اعتماد» گفته و نقدعلی نیز به‌طور ضمنی تایید کرده که ذوالنوری طی پیامکی از نمایندگان خواسته «ساعت 6 صبح روز یکشنبه»، در «محل کمیسیون امنیت ملی» برای «بررسی موضوع استیضاح رییس‌جمهوری» حاضر شوند. او حضور نمایندگان را «مغتنم» و «موجب تشکر» دانسته و در پایان مراتب «ارادت» خود را به همکارانش اعلام کرده است. همه این موارد کنار هم و مرور تلاش‌های ذوالنوری در مجلس دهم برای سوال از روحانی و اگر می‌شد استیضاح رییس‌جمهوری، حاکی از آن است که نماینده نزدیک به جبهه پایداری مردم قم در مجلس یازدهم، ممکن است همان مرد پشت پرده طرح استیضاح رییس‌جمهوری باشد، با این تفاوت که احتمالا این‌بار برای حفظ شأن و جایگاه ریاست کمیسیون امنیت ملی هم که شده، از پیگیری علنی این مساله خودداری کرده است.

بلاتکلیفی قالیباف

بدین‌ترتیب و با اتکا به وزن ذوالنوری میان مجلس یازدهمی‌ها آنچه می‌تواند مانع کار او باشد، موضع هیات‌رییسه مجلس به عنوان ساکنان قدرتمندترین کرسی‌های پارلمان و البته شخص محمدباقر قالیباف است، اما پیگیری‌های خبرنگار «اعتماد» از اعضای هیات‌رییسه مجلس حاکی از آن است که رییس مجلس هنوز موضعی در این زمینه اتخاذ نکرده است. در همین راستا شنیده شده که قالیباف برای تعیین تکلیف موضوع سوال از رییس‌جمهوری و احتمالا تهیه طرح استیضاح او درخواست دیداری با رهبری به عنوان عالی‌ترین مقام جمهوری اسلامی را مطرح کرده است؛ دیداری که در صورت برگزاری می‌تواند تاثیری قابل‌توجه در آینده طرح‌های سوال و استیضاح رییس‌جمهوری، آن هم در دشوارترین و پیچیده‌ترین شرایط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و البته بهداشتی ایران داشته باشد. این میان یکی از نزدیکان علی نیکزاد، نایب‌رییس دوم مجلس نیز به «اعتماد» گفته که نایب‌رییس این روزهای پارلمان چندان تمایلی به این قبیل طرح‌های حاشیه‌ساز ندارد. گفته‌ای که در صورت صحت باتوجه به همراهی مسعود پزشکیان، نایب‌رییس دوره دهم مجلس و نماینده فعلی تبریزی‌ها در پارلمان با حسن روحانی به منزله مخالفت فراکسیون آذری‌زبانان با استیضاح رییس‌جمهوری باشد.

طرح‌های فرا فراکسیونی

نکته قابل‌توجه در این میان آنکه طرح تهیه شده توسط حداقل 15 تن از نمایندگان مجلس برای استیضاح رییس‌جمهوری را نمی‌توان طرحی تهیه شده در فراکسیون نیروهای انقلاب دانست؛ چنانکه ابوالفضل ابوترابی، نماینده نزدیک به جبهه پایداری اصفهان در همین راستا به «اعتماد» می‌گوید که «فراکسیون هنوز جلسه‌ای تشکیل نداده که بخواهد درباره این طرح بحث کرده و از آن حمایت کند.» براساس گفته‌های این نماینده اصولگرای مجلس، «فراکسیون نیروهای انقلاب از ابتدای مجلس یازدهم تا امروز تنها 2 جلسه برگزار کرده» که احتمالا همان جلساتی است که در جریان آن قالیباف گزینه نهایی ریاست مجلس شد و علیرضا زاکانی بدون رای‌گیری رسمی و درپی یک قیام و قعود، رییس این فراکسیون.

البته همچنان این احتمال وجود دارد که تنها فراکسیون سیاسی مجلس یازدهم هفته آینده،
نه به ‌صورت علنی، بلکه به‌ طور ضمنی موافقت خود با پیگیری طرح استیضاح را ابراز کند یا حداقل با آن مخالفت نکند. این میان بخشی از یاران روزهای نه‌چندان دور محمود احمدی‌نژاد و نه همه آنان در مجلس هم چندان تمایلی به استیضاح رییس‌جمهوری ندارند؛ چنانکه علاوه بر نیکزاد، علی‌اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار و از مدیران دولت‌های نهم و دهم هم در جریان گفت‌وگوی خود با «اعتماد»، صراحتا مخالفتش را پیگیری طرح استیضاح و عدم کفایت رییس‌جمهوری اعلام و آن را موجب «اتلاف وقت مجلس» توصیف کرد.

چماق و هویج!

کنار تمام این کش و قوس‌ها، آنچه همچنان محل سوال است، موضع کلی پارلمان در قبال استیضاح رییس‌جمهوری است. علاوه بر عنابستانی، فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز به‌رغم امضای طرح سوال از رییس‌جمهوری و انتقاد از نوع مدیریت حسن روحانی در 7 سال اخیر، استیضاح و عزل او را چندان مثمرثمر نمی‌داند هرچند که تاکید می‌کند «تصمیم نهایی را پس از مطالعه طرح استیضاح رییس‌جمهوری» اتخاذ خواهد کرد. بدین‌ترتیب و با اتکا به اظهارات پیشین نمایندگان مجلس مبنی بر تمایل‌شان به همراهی با دولت به‌جای استیضاح رییس‌جمهوری و عزل او، می‌توان گفت که پارلمان این روزها سیاست چماق و هویج را در قبال پاستورنشینان به کار گرفته، چنان‌که عنابستانی هم این مهم را رد نکرده و به «اعتماد» می‌گوید: «اختیارات مجلس همیشه مانند چوب بالای سر دولت است. این اختیارات ازسوی قانون اساسی و مردم به نمایندگان مجلس واگذار شده و در جای خود استفاده خواهد شد؛ ضمن آنکه باتوجه به دلار 22 هزار تومانی و سکه 10 میلیون تومانی نمی‌توان طرح‌های مجلس را سیاسی‌کار دانست؛ چراکه توجیه لازم را دارد هر چند که شخصا استیضاح رییس‌جمهوری را به سود کشور ندانسته و معتقدم در شرایط کنونی باید به مدیریت کشور بپردازیم ولی با این طرح فقط یک یا دو ماه زمان از دست می‌دهیم و درنهایت نیز اتفاق خاصی نمی‌افتد.»

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد استیضاح رییس جمهوری نمایندگان مجلس جمهوری اسلامی رییس جمهوری جبهه پایداری طرح استیضاح مجلس یازدهم حسن روحانی استیضاح او

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۸۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات مجلس|را‌ی‌گیری در۶۰درصد شعب«الکترونیکی»انجام می‌شود

رئیس ستاد انتخابات کشور در گفت‌وگو با تسنیم درخصوص آخرین تمهیدات این ستاد برای برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی توضیح داد. - اخبار سیاسی -

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیمـ هادی دارابی: انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، جمعه 11 اسفندماه 1402 در سراسر کشور برگزار و 88 کرسیِ مجلس خبرگان با انتخابِ مردم تعیین تکلیف شد ولی سرانجام 290 کرسیِ مجلس دوازدهم به دور دوم رسید.

طبق اعلام ستاد انتخابات کشور، جمعه‌ی آتی(21 اردیبهشت 1403) در 22 حوزه‌ی انتخابیه در 15 استان کشور مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود تا 45 صندلیِ باقی‌مانده‌ی ساختمان بهارستان تکمیل شود.

از جمله موارد قابل توجه در این دور از انتخابات، برگزاریِ انتخاباتِ تمام‌الکترونیک در 8 حوزه از جمله تهران، تبریز و برخی دیگر شهرهاست.

پیرامون آخرین اخبار از انتخابات مجلس دوازدهم و هم‌چنین تمهیدات وزارت کشور برای برگزاری این رخداد ملی، با سید محمدتقی شاهچراغی معاون سیاسی وزیر و رئیس ستاد انتخابات کشور که برای بازدید به خبرگزاری تسنیم آمد، به‌گفت‌وگو نشستیم.

متن این مصاحبه به‌شرح زیر است:

تسنیم: رهبر معظم انقلاب ابتدای سال گذشته ورود زودهنگامی به بحث انتخابات داشتند و چهار راهبرد مشارکت، سلامت، امنیت و رقابت را درباره انتخابات مجلس دوازدهم و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری ترسیم کردند. این راهبردها به چه میزان در انتخابات 1402 عملیاتی شد؟

شاهچراغی: از همان روزی که مقام معظم رهبری در سخنرانی ابتدایی سال 1402 نسبت به چهار راهبرد اشاره فرمودند، ستاد انتخابات این موارد را در دستورکار قرار داد. تلاش دشمن در ابعاد مختلف در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، امنیتی در جهت ناامیدی مردم و عدم حضور در صحنه و هم‌چنین برگزاری انتخابات بدون سلامت و امنیت بود.

همه تلاش‌ها در راستای راهبردهای چهارگانه‌ی ترسیمیِ رهبر معظم انقلاب آغاز شد و ادامه پیدا کرد و بنده معتقدم این اتفاق افتاد. مقام معظم رهبری بعد از انتخابات در دیدارهای مختلف به موضوع انتخابات، حضور مردم، امنیت و سلامت انتخابات و رقابت خوب اشاره داشتند.

قطعاً با گذر زمان، بررسی‌ها صورت می‌گیرد که چه اقداماتی در حوزه اجرا اتفاق افتاده و چه نیازمندی‌هایی در ادامه‌ی کار وجود دارد که باید در دوره‌های بعد یا حتی در دور دوم شرایط را بهتر از گذشته فراهم کنیم. طبیعتاً باید رشد داشته باشیم و نمی‌توانیم در گذشته بمانیم اما در مجموع، مسیر درست و با نهایت دوربینی و نگاه به افقی که رهبری معظم ترسیم کردند دنبال می شود.

تسنیم: یکی از نوآوری‌ها که در این دوره از انتخابات رخ داد، برگزاری انتخاباتِ تمام‌الکترونیکی بود؛ در ادوار گذشته شاهد بودیم از 25 فرآیند انتخابات، یکی-دو مورد غیرالکترونیکی انجام می‌پذیرفت اما در این دوره مشاهده کردیم که در مرحله اول در آبادان، ملایر، قم، رشت و خمام انتخابات تمام‌الکترونیک برگزار شد. در دور دوم هم قرار است در 8 حوزه از جمله تهران این نوع از انتخابات را شاهد باشیم؛ آموزش‌ها در این زمینه چطور بوده؟ اقشار مختلفی از جامعه با این موضوع روبرو بشوند، چه تدابیری در این زمینه داشته‌اید؟

شاهچراغی: این اتفاق جدیدی بود که البته مقدمات زیادی هم در بر داشت که با انجام تمامی پیش‌بینی‌های اجرایی شد. مرحله‌ی نهاییِ رأی دادن به شیوه‌ی الکترونیک به مراتب راحت‌تر از نوشتنِ دستی بر روی تعرفه است. ضمن اینکه سهولت اخذ رای از مردم، سرعت عمل در شمارش آرا، دقت بالاتر و اشتباهات کمتری هم رخ می‌دهد. هم‌چنین این شیوه کاهش هزینه‌ها و صرفه‌جویی را با خود همراه خواهد داشت و شمارش بالای آرا هم با سرعت بیشتری و اعلام نتایج سریع تر انجام می‌شود.

تهران 30 کرسی در مجلس دارد که برگزاری انتخابات به شیوه‌ی سابق زمان‌بر است و بعضاً تا دو-سه روز طول می‌کشد. بعد از بررسیِ برگزاری انتخابات الکترونیک در مرحله اول، با شورای نگهبان به توافق رسیدیم که در مرحله دوم در تهران انتخابات الکترونیک داشته باشیم. در این 8 حوزه‌ای که انتخابات الکترونیک دارند، حوزه‌های بزرگی از جمله تهران و تبریز هم هستند و در مجموع، حدود 60 درصد از شعب أخذ رأی، تمام‌الکترونیک است.

تسنیم: شمارش آراء را که دستگاه انجام می‌دهد و فقط به‌نوعی تجمیع آراء بعد از پایان رأی‌گیری رخ می‌دهد...

شاهچراغی: بله. تهران بزرگترین حوزه‌ی انتخابیه کشور است و 30 کرسی در مجلس دارد. برای انتخابات الکترونیک در تهران در مرحله اول بحث و گفت‌وگوها صورت گرفت اما همه‌ی ابعاد روشن نبود. زمانی که دور اول را برگزار کردیم، گزارش‌های مردمی و فنی نشان داد که این راه سهل‌تر و بهتر بوده، قابل رصد و شفاف است و رأی افراد هم مخفی است و هیچ‌کس خبر ندارد که چه کسی به چه نامزدی رأی داده است.

شیوه‌ی رأی‌دهی الکترونیک به این صورت است که فرد بعد از احراز هویت، یک کارت دریافت می‌کند و آن را بر روی دستگاه قرار می‌دهد که به‌عنوان مثال در تهران، 32 نام و کد برای او به نمایش در می‌آید تا او هر میزان را تا سقف 16 نفر را انتخاب کند. سپس دکمه‌ی ثبت را لمس می‌کند و بعد، برای بار دوم که انتخاب و اسامی نهایی شد، رأی خود را ثبت می‌کند و لیست اسامی را که بر روی یک کاغذ در داخل دستگاه چاپ شده، رویت می‌کند و رأی به داخل صندوق می‌افتد.

تسنیم: با توجه برگزاری انتخابات الکترونیک در دور اول و دوم این دوره از انتخابات، چه زمانی در سراسر کشور انتخابات الکترونیکی برگزار می‌شود و آیا انتخاباتِ بعدی به‌این شکل خواهد بود؟

شاهچراغی: در کشور ظرفیت‌های خوبی در حوزه‌های فنی، دیجیتال الکترونیک داریم. قطعاً به‌دنبال این هستیم که از ظرفیت‌های داخلی استفاده و شرایط را فراهم کنیم. اما درباره اینکه به مرحله‌ی بعد برسد یا نه، باید فرآیندهایی قانون طی شود. ما بر این باور هستیم که ظرفیت و امکان اجرای انتخابات تمام الکترونیک در در همه کشور وجود دارد.

قانون در این انتخابات می‌گوید که در مرحله‌ی اول، یک‌هشتمِ حوزه‌های دارای بیش از دو کرسی امکان الکترونیکی شدن را دارد که 4 حوزه در دور قبل، الکترونیکی بود. هم‌چنین بر اساس نظرات مردم و مجریان جمع بندی شده که بسیار رضایتمند بودند. امیدواریم فرصت و ظرفیت فراهم شود که در همه حوزه‌ها و حتی شاید با شیوه‌های کامل‌تر و با سهولت بیشتر نسبت به آن چیزی که انجام شده، بتوانیم کار را انجام دهیم.

تسنیم: در شعبی که رأی‌گیری الکترونیکی انجام می‌شود، تعرفه کاغذی نیست؟ احیاناً احتمال داده‌اید اگر به هر علتی مشکلی پیش آمد و قطعی صورت گرفت، راهکاری داشته باشید؟

شاهچراغی: صندوق‌های رأی الکترونیک، برخط نیست که اگر اینترنت نباشد دچار اختلال شود اما طبق قانون، حتی برای حوزه‌هایی که انتخابات تمام‌الکترونیکی هستند، تعرفه هم پیش‌بینی شده که در شرایط خاصی که احیاناً اگر دستگاه از کار بیفتد یا مشکل فنی مکانیکی رخ دهد، تحت شرایطی خاص و با هماهنگی شورای نگهبان و ناظر و ... رأی را به‌صورت دستی أخذ می‌کنیم.

ما برای تهران به‌طور میانگین به‌ازای هر شعبه‌، 4 صندوق الکترونیکی پیش‌بینی کردیم یعنی همزمان 4 نفر پشت دستگاه می‌توانند بایستند و رأی بدهند. ضمن اینکه 15 درصد پشتیبان هم در نظر گرفتیم که در نزدیک‌ترین نقاط به شعب تهران تقسیم‌بندی شده‌اند و مثلا اگر برای یک دستگاه در حوزه‌ای که شلوغ است اشکالی پیش آمد، در زمان مشخص کوتاهی، دستگاه به آنجا می‌رسد.

برای اطمینان، تعرفه را هم در نظر گرفتیم که کدهای امنیتی خاص دارد و برگ تعرفه‌ی رأی در مرحله اول، 11 کد امنیتی داشت و تمام پیش‌بینی‌های لازم را ترتیب داده‌ایم.

تسنیم: در دور دوم چه کسانی می‌توانند رأی بدهند؟ مثلاً اگر کسی که در تهران رأی داده، می‌تواند این مرحله در تبریز رأی بدهد؟

شاهچراغی: طبق قانون هر کسی که در هر حوزه انتخابیه‌ای رأی داده، می‌تواند فقط در آن حوزه انتخابیه رأی دهد و هم‌چنین کسی که در هیچ حوزه انتخابیه‌ای در مرحله اول رأی نداده، در همه هر حوزه‌ای که بخواهد می‌تواند رأی دهد. یعنی اگر کسی در حوزه انتخابیه تهران رأی داده، نمی‌تواند در حوزه انتخابیه دیگری رأی بدهد؛ چون اطلاعات افرادی که در حوزه انتخابیه تهران رأی داده‌اند در دستگاه ثبت شده است. هر کسی هم که رأی نداده و به هر دلیلی مایل است در هر شهری که مد نظر دارد، رأی بدهد، این امکان برای او فراهم است.

تسنیم: آیا شعب أخذ رأی که در دور اول فعال بودند، در مرحله دوم تغییر کرده است؟

شاهچراغی: تعیین شعب با هیئت‌های اجرایی انتخابات حوزه انتخابیه است؛ یعنی در حوزه انتخابیه تهران، هیئت اجرایی که از معتمدین هستند، آن‌ها مشخص می‌کنند که آیا تعداد شعب همان تعداد باشد یا کاهش یابد. و در بسیاری از حوزه ها همان‌تعداد شعب قبلی در این مرحله هم فعالیت دارند.

تسنیم: سه‌روز تا انتخابات مانده؛ ستاد انتخابات کشور برای مرحله دوم چقدر آمادگی دارد؟

شاهچراغی: ما بیش از یک‌ماه قبل از انتخابات اعلام کردیم که همین الان آماده هستیم. برای مرحله دوم، فارغ از اینکه نمی‌دانستیم که چه حوزه‌هایی به دور دوم می‌رود، آمادگی‌مان را حفظ کردیم. در همه ابعاد پیش‌بینی‌ها صورت گرفته و امیدواریم مثل مرحله اول که جمع‌بندی‌ها، فرمایشات مقام معظم رهبری و مجریان و ناظران که در دوره‌های قبل هم سابقه داشتند اذعان داشتند که یکی از بهترین دوره‌های انتخابات را در مرحله اول پشت سر گذاشتیم، برای مرحله دوم به همین روال پیش برویم. همه پیش‌‌بینی‌ها صورت گرفته،‌ اقلام و دستگاه‌ها به استان‌ها ارسال شده و شعب مشخص است، اعضا تعیین شده‌اند و کنترل‌های فنی انجام گرفته و آمادگی 100 درصدی داریم.

انتهای پیام/

حضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیم حضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیمحضور رییس ستاد انتخابات در خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ادعای سود‌دهی پالایشگاه آبادان؛ قبل از انتشار تراز‌نامۀ 1402!
  • موسوی: رابطه استیضاح وزیر صمت با خودروهای فیدلتی اتهام بزرگی به مجلس بود + فیلم
  • افشاگری درباره غیبت‌های مشکوک برخی نمایندگان مجلس
  • افشاگری جدید یک نماینده مجلس درباره دریافت خودرو فیدلیتی توسط نمایندگان
  • افشاگری ها ادامه دارد /بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته اند /چطور استیضاح وزیر صمت یک دفعه در نوبت اول قرار گرفت؟
  • لغو تفاهم‌نامه دانشگاه تهران با معاونت زنان و خانواده رییس‌جمهوری
  • وزیر خارجه اتریش: قصد پیوستن به ناتو را نداریم
  • اسکای‌نیوز: دولت چین وزارت دفاع انگلیس را هک کرده است
  • «پوتین» به چین و ترکیه سفر می‌کند
  • انتخابات مجلس|را‌ی‌گیری در۶۰درصد شعب«الکترونیکی»انجام می‌شود